Blog

5 destinatii turistice pentru vegetarieni

Foto
guliver/thinkstock
„Călătorule, fii binevenit la masa noastră!” Această chemare ospitalieră ne mișcă și ne încântă oriunde… dar ce ne facem dacă suntem vegetarieni sau vegani și pe masă totul e asezonat cu diverse cărnuri?
destinatii_turistice_pentru_vegetarieni.jpg

Ca să nu ne confruntăm cu această situație delicată în vacanță, unde posibilitățile de a găti noi înșine sunt limitate, cel mai bine este să ne alegem o destinație unde putem găsi cu ușurință mâncare vegetariană și unde stilul vegetarian face parte din tradiția locului. Iată cele mai bune 5 opțiuni!

Etiopia

Este o țară creștină coptă, unde posturile acoperă mai tot anul și sunt respectate de majoritatea locuitorilor. Abundența de fructe și legume asigură varietate și savoare meniului fără carne. În mod tradițional, preparatele cu legume se servesc cu lipii crocante, menite să înlocuiască tacâmurile.

Thailanda

Este un paradis al fructelor și legumelor exotice, luxuriante, impresionante, inedite pentru ochiul european. Multe dintre ele sunt și foarte hrănitoare, de aceea, în încercarea de a le gusta pe toate, mulți non-vegetarieni se trezesc peste noapte că au devenit vegetarieni… În bucătăria locală, componenta cremoasă este conferită de obicei de lapte de cocos și foarte rar de lapte de vacă, însă multe preparate din legume sunt asezonate cu sosuri pe bază de pește. Multe din preparatele care de obicei sunt pe bază de carne se prepară aici cu tofu și legume.

Israel

Alimentația kosher permisă evreilor elimină din start carnea de porc și fructele de mare, precum și combinațiile între carne și lactate. Nu veți găsi deci carne în preparatele pe bază de lactate, pe care le puteți combina cu salate sau preparate tipice bucătăriilor regiunii (hummus, baba ganoush, falafel, shakshouka).

Grecia

Tradiția postului ortodox plus bucătărie mediteraneană: iată de ce sectorul vegetarian este în Grecia deosebit de dezvoltat și de savuros. La orice tavernă se pot găsi delicioase sărmăluțe în foi de viță cu orez, plăcinte cu spanac sau alte legume, ghiveciuri de legume și supă de fasole.

India

Tradițiile religioase indiene favorizează vegetarianismul și veganismul, așa că mai peste tot în zonele cu majoritate hindusă se pot găsi o mulțime de preparate în acest stil, variate și delicioase. Curry-urile picante au în compoziție de obicei legume, brânză și orez. Corespondentul lor portabil este dosa, un soi de clătită cu legume acompanită de garniuri dulci-picante sub formă de chutney. Atenție, veganii trebuie să știe însă că aici este foarte populară prăjirea în ghee (unt clarificat) – nu tot ce pare vegan este chiar așa…

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE