
Caisele
Caisele contin vitaminele A, B1, B2, C si P, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier si cupru. Sunt un tratament natural impotriva cancerului, amigdalina pe care o contin fiind o substanta importanta in combaterea acestuia. Mineralele si vitaminele din caise ajuta la tonifierea sistemului nervos, alunga stresul, oboseala si depresia si revigoreaza trupul.
Zmeura
Contine vitaminele C si E, potasiu, calciu, fier si acid folic. Previne si ajuta la tratarea unor boli precum hipertensiunea arteriala, cancerul, diabetul si cistita. Ajuta si la tratarea afectiunilor genitale feminine si are proprietati depurative, diuretice si laxative.
Pepenele rosu
Si-a capatat popularitatea datorita cantitatii enorme de apa pe care o contine. Dar hidratarea nu e singurul motiv pentru care e bine sa consumam pepene rosu. El contine o mare cantitate de antioxidanti si de aminoacizi, precum si vitaminele A, B6 si C. Este un fruct care pastreaza organismul curat si imbunateste fluxul sangvin.
Piersicile
Piersicile sunt bogate in vitaminele A, B3, B5, C si E, in potasiu, fier, calciu, zinc, cupru si iod. Previn cancerul si incetinesc imbatranirea datorita antioxidantilor pe care ii contin, alunga stresul, insomniile si mentin echilibrul sistemului nervos, fiind deseori recomandate in cazurile de nevroza. De asemenea, sunt indicate in curele de slabire datorita calitatii lor de agent diuretic.
Perele
Contin mult kalium si riboflavina, care participa activ in procesele metabolice de formare a anticorpilor, a celulelor rosii din sange si a celulelor pielii. Regleaza producerea de hormoni si sunt recomandate in tratarea reumatismului, artrismului, anemiei si tuberculozei.
Adaugă comentariu