
Iată 5 reţete cu scorţişoară care îţi vor face iarna mai savuroasă!
Orez cu lapte şi scorţişoară
Ce-ar fi acest desert al copilăriei fără aroma uşor picantă a scorţişoarei?
Ia o jumătate de cană de orez şi lasă-l să se umfle 5 minute în apă rece.
Fierbe 3 căni de lapte cu un baton de scorţişoară şi un praf de sare.
Adaugă orezul când laptele începe să fiarbă şi lasă la fiert 15-20 de minute, amestecând des ca să nu se prindă.
Apoi dă orezul deoparte, scoate batonul de scorţişoară şi adaugă 3-4 linguri de miere şi esenţă de vanilie, după gust.
După ce pui orezul în castronele, presară scorţişoară măcinată deasupra – poţi, de asemenea, orna orezul cu batoane de scorţişoară.
3 condimente de Crăciun cu beneficii majore pentru sănătate
Mere coapte în vin cu miere şi scorţişoară
Un alt desert de iarnă cu scorţişoară, irezistibil de aromat şi gustos! Pentru început, toarnă 400 ml de vin alb într-o oală împreună cu 50 g zahăr brun, un baton de scorţişoară şi o păstaie de vanilie.
Menţine vinul la foc potrivit, până scade la jumătate, şi între timp, scoate cotorul de la 4 mere. Prepară umplutura pentru mere, amestecând 50 g unt cu 100 g zahăr şi o linguriţă cu suc de ghimbir.
Aşează merele într-o tavă, umple-le cu mixtura de mai sus şi stropeşte-le cu sosul de vin preparat anterior. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute. Prepară un sos din 200 g iaurt, 2 linguri miere albine, ¼ linguriţă anason stelat şi ¼ linguriţă scorţişoară şi serveşte-l alături de merele coapte, după ce s-au răcit.
Beneficiile merelor coapte pentru sănătate
Vin fiert cu fructe şi scorţişoară
Vinul fiert nu poate să lipsească din meniul de iarnă, ori de câte ori simţi nevoia să te răsfeţi cu ceva cald şi aromat. În plus, e foarte uşor de preparat! Pune într-o cratiţă la foc mic 750 ml vin roşu, coaja de la o jumătate de lamâie şi de la o jumătate de portocală, un baton de scorţişoară, 4-5 cuişoare, ½ baton vanilie şi o lingură cu miere. Lasă compoziţia să fiarbă timp de 2-3 minute şi gata! Toarnă vinul cald în cana ta preferată şi savurează-l cu plăcere!
Pui cu miere şi scorţişoară
Dacă-ţi doreşti un preparat rafinat, pentru musafiri pretenţioşi, încearcă puiul cu miere şi scorţişoară. Ai nevoie de un pui potrivit, porţionat în bucăţi, spălat şi şters cu un şervet curat. Lasă-l să se zvânte cât timp pui într-un bol un baton de scorţişoară, o linguriţă cu chimen măcinat, 1-2 steluţe de anason, 4 linguri cu miere, sare, piper şi 2-3 linguri cu ulei.
Trece bucăţile de pui prin acest amestec, apoi aşează-le într-o tavă unsă cu ulei. Toarnă peste ele restul de amestec şi rade puţină coajă de lămâie. Lasă puiul la cuptor până se pătrunde carnea. Nu uita ca din când în când să deschizi cuptorul şi să stropeşti puiul cu sosul din tavă.
Mierea şi scorţişoara – combinaţia dulce care te poate vindeca
Biscuiţi cu scorţişoară şi şofran
Scorţişoara şi sofranul sunt combinaţia perfectă pentru o gustare dulce de iarnă! Prepară un aluat de biscuiţi din 300 g făină, 200 g unt foarte rece, 1 ou, 100 grame zahăr pudră, 1 linguriţă cu scorţişoară, 1 lingură de cacao, un vârf de cuţit de şofran şi sare. Frământă repede până se formează aluatul, apoi ţine-l la frigider învelit în folie timp de o jumătate de oră.
Apoi, întinde aluatul într-o foaie grosuţă şi taie biscuiţi cu ajutorul unor forme sau folosind gura unui pahar. Pune biscuiţii într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi lasă-i la cuptor aproximativ 20 de minute. Biscuiţii cu scorţişoară şi şofran sunt delicioşi aşa, simpli, dar dacă vrei, poţi să îi acoperi cu glazură (de ciocolată, vanilie, lamâie, orice preferi).
Sofranul luptă împotriva cancerului
Adaugă comentariu