Home » Aperitive, salate, sosuri » 5 sandvisuri usor de preparat in doar 5 minute
Aperitive, salate, sosuri

5 sandvisuri usor de preparat in doar 5 minute

Sursa
ecuisine.ro
Foto
123RF
Sandvişurile sunt pe cât de gustoase şi de săţioase, pe atât de uşor de preparat. În plus, le poţi lua la pachet sau savura acasă!
5_sandvisuri_usor_de_preparat_in_doar_5_minute.jpg

Iată 5 idei de sandvişuri care nu necesită mai mult de 5 minute pentru preparare:

Sandviş cu omletă

Mărarul şi arpagicul dau un gust deosebit acestui sandviş, care nu are mai mult de 325 calorii!

Amestecă într-un vas 2 ouă mari, 1 lingură de mărar mărunţit, 1 lingură de arpagic mărunţit, puţină sare şi piper.

Pune compoziţia într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline şi amestecă până se formează o omletă.

Între două felii de pâine integrală (prăjită sau nu) aşează o bucată de brânză Cheddar, roşie tăiată rondele, o frunză de salată verde şi omleta anterior preparată.

Pâinea albă versus cea neagră – care are mai multe calorii

 

Sandviş California

Un sandviş made in USA, o combinaţie interesantă de mango, pere, căpşune şi curcan. Se prepară în doar câteva minute, dacă ai deja piept de curcan gata preparat (eventual rămas de la prânzul de ieri).

Aşadar, unge două felii de pâine de secară cu cremă de brânză şi între ele aşează: o frunză de salată verde, curcanul tăiat fâşii, felii subţiri de mango şi pere şi bucăţi de căpşune. Uşor de preparat, uşor de digerat!

Sandviş cu muştar şi şuncă

E ceva irezistibil în combinaţia de muştar, şuncă şi o chiflă proaspătă! Nu e cel mai light sandviş, dar e perfect pentru savurat la masa de prânz, alături de o porţie de cartofi prăjiţi. Prepară o omletă din 2 ouă şi ceva verdeaţă (pătrunjel, spanac, ceapă verde).

Separat, taie chifla în jumătate şi unge ambele bucăţi cu muştar Dijon. Pe baza chiflei aşează o felie de şuncă, roşii tăiate rondele, salată verde, o felie de caşcaval (sau brânză care se topeşte uşor) şi omleta aburindă.

Acoperă sandvişul cu capacul chiflei şi aşteaptă puţin pentru ca ouăle să se răcească şi să topească brânză/ caşcavalul pe care stau. Dacă nu-ţi faci griji din pricina siluetei, poţi încorpora şunca în omletă – astfel se va prăji puţin, va fi mai crocantă şi cu un gust mai pregnant, în combinaţie cu muştarul.

Sandvişuri regale cu pui

 

Sandviş cu morcov, ţelină şi stafide

Pentru un sandviş cu gust dulceag, răcoritor şi plin de vitamine, încearcă această reţetă inedită: rade un morcov mic şi puţină ţelină şi pune amestecul într-un vas cu 2 linguri de stafide, 1 lingură mentă proaspătă, mărunţită, 1 lingură ulei de măsline şi ½ lingură oţet alb.

Întinde humus pe două felii de pâine neagră şi aşează între ele combinaţia de morcov, ţelină, stafide şi mentă. Poţi savura sandvişul pe loc, sau să îl iei la pachet – cu cât stă mai mult, cu atât mai bine se întrepătrund aromele şi stafidele au timp să se înmoaie!

Sandviş cu brânză şi prosciutto

Pentru dimineţile în care nu ai prea mult timp la dispoziţie, prepară acest sandviş care arată delicios, cu straturi de prosciutto, brânză şi spanac! Prepară o omletă dintr-un ou, frunze de baby spinach mărunţit (în jur de o jumătate de ceaşcă) şi piper.

Între două felii de pâine integrală prăjită, aşează o felie de brânză (parmezan, feta, telemea… ce preferi), o felie de prosciutto şi oul cu spanac preparat anterior. Poţi adăuga legume proaspete (roşii, castraveţi, ardei etc.) pentru a da un plus de savoare sandvişului.

Sandviş mediteranean

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.