
Zilnic, treci greu din lumea viselor la cea reală? Ia calea bucătăriei! Ceea ce mănânci la micul dejun te ajută să fii mai dinamică, să ai mintea limpede şi să fii mult mai creativă. Alături de minimum 7 ore de somn pe noapte, alimentele pe care le consumi dimineaţa te trezesc şi te fac să te simţi complet odihnită şi concentrată pe tot ce vrei să întreprinzi în ziua respectivă.
Cereale – sărace în calorii, zahăr şi grăsimi şi cu un conţinut foarte mare de fibre, cerealele integrale constituie un mic dejun savuros şi sănătos, mai ales dacă adaugi şi fructe proaspete. Cea mai bună pâine? Cea din grâu integral. Renunţă la delicioasele brioşe care îţi făceau cu ochiul până acum. Acestea sunt pline de grăsimi şi zahăr, adică exact ceea ce nu e necesar pentru un start în forţă al zilei.
Fructe – proaspete sau sub formă de suc, sunt cea mai bună alegere pentru micul dejun datorită conţinutului foarte mare de vitamina C şi fibre.
Şi cele uscate sunt foarte bune în combinaţie cu cereale, în special pentru femeile care au nevoie de o cantitate mai mare de fier.
Lactate – (lapte sau brânză cu un conţinut scăzut de grăsimi, iaurt) asigură necesarul zilnic de calciu şi sunt foarte gustoase. O băutură delicioasă şi sănătoasă poţi obţine amestecând în blender un pahar cu lapte sau un iaurt slab în grăsimi şi fructe proaspete.
Apă rece – un pahar mic cu apă rece va fluidiza circulaţia sangvină. Organismul va lupta pentru a-şi regla temperature, accelerând în acest fel metabolismul.
Peşte – dacă vrei ceva delicios pentru micul dejun, alege peştele. O sursă bogată de acizi graşi omega 3, tonul, somonul sau heringul, în combinaţie cu un strat subţire de brânză, constituie un meniu gustos şi sănătos.
Ouă – reprezintă o sursă excelentă de proteine, preferată de foarte multe persoane. Pentru a scăpa de grija colesterolului, alege albuşul de ou, pe care îl poţi consuma la discreţie în omlete.
Condimente – alimentele calde şi condimentate fluidizează circulaţia sângelui. Amestecă o linguriţă cu ghimbir proaspăt măcinat în ceaiul cald.
Stiai? Micul dejun trebuie să reprezinte sursa unui sfert din totalul substanţelor nutritive de care ai nevoie zilnic.
Adaugă comentariu