Promo

7 motive să iubeşti vinetele

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Vinetele sunt gustoase şi pline de proprietăţi nutritive.
vinete.jpg

Sub formă de salată, în ghiveciuri, zacuscă ori pur şi simplu pe post de garnitură lângă o friptură, după ce au fost pregătite la grătar, vinetele sunt un deliciu. În plus faţă de gustul şi aroma deosebite, pătlăgelele vinete, cum li se spune, au o mulţime de alte calităţi. Noi îţi împărtăşim şapte dintre ele.

 

1.Sunt foarte bogate în fibre – asta înseamnă că sunt excelente pentru întregul tract digestiv, ţinând la distanţă cancerul de colon şi alte probleme legate de tranzit.

2.Conţin fitonutrienţi care protejează inima şi ajută creierul să funcţioneze optim. Din păcate, aceştia sunt concentraţi în coajă, pe care cei mai mulţi o aruncă. Tocmai de aceea, măcar la tocăniţe şi ghiveciuri, încearcă s-o păstrezi.

 

12 retete cu vinete

 

3.Nu îngraşă! O ceaşcă cu vinete tocate conţine doar 35 de calorii. În plus, nu au grăsimi. Dacă reuşeşti să le consumi fără adaos de ulei şi pâine, te vei bucura şi tu de aceste calităţi.

4.Conţinutul mare de fibre şi redus de carbohidraţi face din vinete un aliment excepţional pentru diabetici.

 

Secrete de… vinete

 

5.Studiile arată că un consum echilibrat de vinete duce la scăderea colesterolului rău, mai ales dacă sunt preparate la grătar sau la cuptor ori sunt consumate sub formă de salată, cu puţin ulei de măsline extravirgin.

6.Conţin bioflavonoide, antioxidanţi responsabili cu normalizarea tensiunii arteriale şi eliminarea stresului.

7.Previn formarea cheagurilor de sânge graţie conţinutului ridicat de vitamina K şi a bioflavonoidelor care întăresc capilarele.

 

Cum slăbeşti cu vinete

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE