Home » Blog » 8 trucuri simple pentru a mânca mai puțin
Blog

8 trucuri simple pentru a mânca mai puțin

cum sa mananci mai putin
Ai nevoie de ajutor pentru a mânca ceva mai puțin? Iată câteva trucuri care îți vor fi de folos în lupta cu mâncarea inutilă!

Savurează fiecare îmbucătură

Pe lângă avantajul pentru digestie, să faci pauză între îmbucături te ajută să-ți dai seama dacă îți mai este foame sau dacă te-ai săturat și să te opreșți. Începe prin a află cât de repede mănânci în prezent. Ai fi surprinsă să afli că prânzul în față computerului e gata în 5, cel mult 10 minute. Apoi, rezervă-ți mai mult timp pentru fiecare masă, cu scopul ca fiecare masă să dureze cel puțin 20 de minute.

Folosește farfurii și castroane mai mici

Cu cât vasul e mai mare, avem tendința de a ne pune mai multă mâncare, deci vom mânca mai mult. Astfel, ne putem „păcăli”, folosind farfurii și castroane puțin mai mici. Fără să-ți dai seama, vei mânca porții mai mici.

Citește și: 3 lucruri de reținut când urmezi o dietă 

Porționează-ți mâncarea și gustările

Cât de des ți se întâmplă să mănânci direct din pungă de biscuiți sau chipsuri? Cum e posibil să ții evidența a ce mănânci sau cât mănânci dacă nu măsori? Porționează-ți mâncarea într-un recipient mai mic, ca să știi exact cât mănânci. Apoi îndepărtează-te de pungă, ca să nu fii tentată să îți umpli din nou castronul. Savurează fiecare îmbucătură dintr-un castron mai mic.

Cunoaște-ți slăbiciunile

Cu toții avem mâncăruri cărora nu le putem rezista, mâncarea la care te gândeșți chiar când nu e prin apropiere. Poate nu o să scapi niciodată de „vraja” pe care o are asupra ta, dar primul pas este să recunoșți. Fă o lista cu slăbiciunile tale culinare și locurile în care le găseșți. Găsește soluții să eviți aceste locuri, cum ar fi să ocolești zona din supermarket unde se găsesc sau să „te ascunzi” de colegul care servește tot biroul cu gogoși. Ține-te de plan până eșți destul de puternică să le reziști.

Ține un jurnal culinar

Jurnalul este cel mai bun instrument de control al greutății. Un studio recent arată că cei care țin un jurnal cu ce mănâncă slăbesc de două ori mai mult decât cei care nu fac acest lucru. Să scrii despre ce și cât mănânci te va încuraja în privința alegerilor tale din timpul zilei.

Metoda farfuriei adecvate

De cele mai multe ori, conținutul farfuriei este invers porționat: porții mari de carne și carbohidrați și foarte puține legume. Dacă farfuria ta pune legumele într-un rol secundar, probabil consumi prea multe calorii și îți afectezi eforturile de slăbit. Umple jumătate din farfurie cu legume, un sfert cu proteine și un sfert cu cereale integrale.

Citește și: 10 motive pentru care nucile sunt cea mai sănătoasă gustare

Ia o parte din porție la pachet

Porțiile servite la restaurant te îndeamnă, de cele mai multe ori, să mănânci mai mult decât este necesar. O masă întreagă poate conține și 1.200 de calorii, asta înainte de desert. Chiar dacă ai cele mai bune intenții să mănânci doar jumătate din porție, poate fi greu să te opreșți sau poți fi distrasă de cei cu care iei masa. O soluție simplă e să rogi ospătarul să-ți pună la pachet jumătate din porție înainte să ți-o servească.

Nu sări peste micul dejun

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Studiile arată că cei care servesc micul dejun cunsuma mai puține calorii de-a lungul zilei față de cei care sar peste această masă. O explicație simplă ar fi că cei care iau micul dejun nu mai simt foamea de la prânz atât de puternic. Dacă nu ești obișnuit să mănânci dimineața, începe prin a consuma ceva light, precum un smoothie sau o salată mică.

 

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.