Revista Practic în bucătărie

Afecţiuni tratate cu ulei de in

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
De câte ori nu ţi-ai dorit un singur remediu care să te scape de mai multe probleme? Visul tău s-a împlinit.

ulei_de_in.jpg

Prin presarea la rece a seminţelor de in se obţine una dintre cele mai importante surse de acizi esenţiali omega 3 din natură. Cantitatea zilnică recomandată de ulei din seminţe de in este de 30 ml (cam trei linguri). Iată ce ştie să facă:

 

Scade colesterolul, reduce tensiunea arterială. De toate acestea sunt responsabili acizii omega 3, 6 şi 9, în cantitate foarte mare (dublu faţă de carnea de somon). 

 

Supa de conopida si chimen cu ulei de in si coriandru

 

Îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale şi tratează depresia. Lecitina (cu care uleiul de in se mândreşte) nu doar sporeşte capacitatea de memorare, ci ajută la funcţionarea întregului sistem nervos. Iar asta presupune memorie bună, stare de spirit optimă, atenţie sporită.

 

Vindecă pielea. Nu numai că redă strălucirea pielii uscate, ci tratează afecţiunile uşoare ale acesteia: răni, eczeme, acnee, arsuri, dat fiind că are efect antiinflamator şi exfoliant.

 

Stabileşte echilibrul hormonal în cazul femeilor. Dat fiind că este bogat în estrogeni naturali, reuşeşte să ţină sub control manifestările sindromului premenstrual şi pe cele ale menopauzei.

 

Cotlete de porc marinate

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE