Home » Promo » Alimente care accelereaza metabolismul
Promo

Alimente care accelereaza metabolismul

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© Irina Ukrainets – Fotolia.com
Stiai ca exista o serie de alimente care sunt ideale in procesul de accelerare al metabolismului?
metabolism_fotolia_53642000_subscription_xl.jpg_c_irina_ukrainets_-_fotolia.com_.jpg

Multe dintre suplimentele pentru slăbit promit că îți accelerează metabolismul și te ajută să arzi grăsimile. Acestea sunt promisiuni deșarte deoarece sunt riscante din cauza efectelor secundare necunoscute și, în general, sunt o pierdere de timp, energie și bani. În continuare, vă oferim o lista cu cele mai bune alimente care accelerează metabolismul.

Albușul de ou 

Albușul de ou este plin de proteine și nu conține grăsimi, însă avem nevoie de oul întreg pentru a folosi proteinele la potențialul lor maxim. Proteinele sunt importante pentru echilibrarea greutății deoarece ne oferă senzația de sațietate. În plus, ne folosim de aminoacizi pentru dezvoltarea țesutului muscular mai mult decât alti nutrienți.

Ceaiul verde

În timp ce cafeaua ne ajută să creștem rata metabolică, dacă ne bazăm numai pe ea, aceasta ne poate afecta suprarenalele, punand in pericol producția de cortizol (hormonul stresului). Exercițiile fizice sunt o formă bună de a produce stres productiv, din acest motiv trebuie să ne asigurăm că-i oferim corpului alimente care nu taxează în plus organismul.

Ceaiul verde este similar cafelei în ceea ce privește antioxidanții și calitățile termogene, însă conține un compus numit EGCG (galat de epigalocatechina) ce reacționează cu enzimele procesului metabolic. Această reacție crește numărul de calorii arse pe parcursul unei zile.

Broccoli

Broccoli este bogat în indol-3-carbinol care ajută la eliminarea estrogenilor răi din corp. Când cantitatea estrogenilor răi este crescută în organism, depunerile de grăsimi  tind să se formeze în zona șoldurilor, coapselor și a feselor. Broccoli trebuie gătit, chiar și pentru puțin timp, pentru că conține goitrigeni, compuși ce inhibă activitatea glandei tiroide și unul din rolurile glandei tiroide este de a regla metabolismul.

Ciocolata neagră

Este plină de acizi grași monosaturați, care ajută la accelerarea metabolismului și la eficientizarea arderii caloriilor și a grăsimilor. De asemenea, ciocolata neagră ajută la creșterea nivelului neurotransmițătorilor precum serotonina (hormonul ce reglează starea de bine și fericire). Nivelurile scăzute de serotonină determina pofte necontrolate de carbohidrați. Pentru un efect terapeutic bun este recomandată ciocolata neagră de minim 70%.

Vinul

Vinul conține antioxidanți, însă resveratrolul oprește depozitarea grăsimilor și studiile arată că băutorii de vin au în general o talie mai mică decât cei care consumă tărie. Digestia vinului ajută la arderea caloriilor. De asemenea, femeile produc enzima care metabolizează alcoolul în cantități mai reduse decât bărbații, așa că aceasta enzima este produsa in continuu, fapt ce accelereaza metabolismul si contribuie la arderea grasimilor. 

Uleiul de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este bogat în trigliceride cu lanț mediu (MTC). Acestea sunt metabolizate diferit față de grăsimile obișnuite.

Uleiul de nucă de cocos este considerat termogen, așadar consumul crește arderea grăsimilor. Într-un studiu publicat în Jurnalul de Nutriție, aceste trigliceride din uleiul de nucă de cocos au făcut participanții la studiu să aibă un sentiment de sațietate mai puternic, în comparație cu alte grăsimi, ceea ce a determinat o scădere a consumului de hrană cu 256 de calorii pe zi. 

Grapefruit

Grapefruitul ajută la scăderea nivelului de insulină. Nivelurile crescute de insulină încurajează luarea în greutate, în special în zona abdomenului și a tricepșilor. Dacă vârfurile de insulină din organism apar mai rar după mese, corpurile noastre vor procesa eficient hrana și o cantitate mai mică din nutrienți va fi stocată în corp sub formă de grăsimi.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.