
Alimentaţia echilibrată corelată cu un program regulat de exerciţii şi monitorizarea numărului de calorii consumate zilnic, îţi asigură victoria în lupta cu kilogramele.
Alimentele care reduc apetitul şi nevoia de a consuma multe dulciuri constituie cea mai bună strategie în acest sens. Acestea stimulează pe de altă parte metabolismul ajutându-te să arzi grăsimile depozitate în organism şi implicit să slăbeşti.
Ardei iute roşu − ingredientul capsaicină ajută la arderea kilogramelor în plus, prin reducerera poftei de mâncare.
Ceai verde − este un excelent antioxidant şi stimulează metabolismul, care, la rându-i, arde grăsimile.
Cereale bogate în fibre − îmbunătăţesc digestia şi sunt excelente pentru diminuarea senzaţiei de foame.
Oţet − acidul acetic conţinut încetineşte tranzitul alimentelor dinspre stomac spre intestinul subţire, creând astfel senzaţia de saţietate.
Supă − supa de pui îţi dă senzaţia de saţietate fiind recunoscută în popor ca un remediu foarte bun împotriva răcelii şi gripei.
Tofu − consumul ei te determină să mănânci mai puţin. Este recunoscută ca proteina care potoleşte pofta de mâncare.
Din păcate, dietele „la modă“ determină efectul yo-yo şi nu ajută la slăbirea pe termen lung. Unele persoane urmează diete permanent, însă fără rezultat (fac o serie de greşeli nutriţionale). Afecţiunile asociate supraponderabilităţii pot fi şi ele o cauză a acestor rezultate negative, însă mai rar. Iată motivele pentru care regimul nu dă rezultate:
1.Constipaţia.
2.Intoleranţele alimentare –organismul nu tolerează anumite alimente, însă reacţia sistemului imunitar apare de cele mai multe ori după mult timp
3.Lipsa activităţii fizice regulate.
4.Tulburările endocrine, în special ale tiroidei
5.Deficienţa de magneziu sau calciu.
6.Aportul insuficient de apă – e nevoie de 35 ml/kg corp/zi pentru o bună digestie şi pentru eliminarea toxinelor din organism.
Adaugă comentariu