
Varza – salata de varza este garnitura de care poti sa te bucuri alaturi de orice mancare. Chiar si prajelile devin mai putin nocive
alaturi de ea.
Combate anemia si este un aliat de seama pentru femei impotriva cancerului la san. In plus, datorita continutului de calorii negative, oricat de multa ai manca, te ajuta sa slabesti!
Salata verde – putini stiu ca salata verde are un continut mare de vitamina A
Broccoli, conopida, fasolea verde – ciorbitele sau garniturile cu aceste legume sunt delicioase si foarte sanatoase
Rosiile, ardeii, castravetii, morcovii, porumbul – sunt ingredientele perfecte pentru salatele delicioase numai bune de servit la cina.
Sfecla rosie consumata sub forma de salata sau suc natural scade colesterolul, ajuta la oxigenarea celulelor si detoxifiaza ficatul. Are efecte remarcabile in tratamentul anemiei!
Proteine din legume. Ciupercile, denumite si… carne vegetala, sunt o sursa nepretuita de vitamine din grupul B, foarte hranitoare.
Cartofii sau orezul tin de foame datorita continutului de carbohidrati buni. Consuma-le cu salate de legume!
Graul, o sursa importanta de proteine, este ideal in curele de detoxifiere. Fierbe-l si combina- l cu miere, fructe sau legume.
Mazarea, fasolea uscata – boabele de fasole rosie au proprietati antioxidante uimitoare si contin amidon, o substanta care te ajuta sa te simti satula mai mult timp si sa elimini eficient toxinele. Este bogata in proteine, iar o lingura cu boabe de fasole contine mai multe fibre decat o felie de paine integrala!
Energie la maximum! Nuci, migdale, alune de padure, fistic – sunt ideale pentru inima si pentru creier, dar bine ar fi sa nu mananci mai mult de 20 de fructe – numarate fara sa trisezi – ca sa nu acumulezi peste 200 kcal la o simpla gustare.
Semintele de floarea soarelui sau de dovleac neprajite si nesarate pot fi adaugate la salate sau consumate ca atare, dar cu fara sa depasesti o portie de 30 de grame (ca si nucile sau migdalele, semintele au in jur de 600 kcal/100 gr).
Cerealele integrale sau fulgi de ovaz – varianta ideala pentru un mic dejun sanatos.
Paine – sa fie integrala, de secara sau de graham ori cu seminte, dar nu consuma mai mult de 3 felii pe zi.
Iti plac lactatele? Pofta buna! Lapte, iaurt si branza poti manca fara sa incalci regulile postului daca optezi pentru cele pe baza de soia.
Dulce gustos de post
Chiar si in toiul postului meritam cate un mic rasfat dulce. Opteaza pentru:
Fructe proaspete, mai ales cele cu un continut mare de fibre nedigerabile pere, mere, portocale, grep. E bine sa te limitezi la 3-4 fructe pe zi.
Fructele uscate au de cinci ori mai multe calorii decat cele crude (240 kcal/100 gr) dar sunt satioase si contin multe vitamine si minerale, in special fier si calciu. Caisele sau prunele uscate, stafidele, curmalele, toate sunt bune de gustat!
Mierea, un antiseptic de exceptie, aduce nenumarate beneficii sanatatii. Doua felii de paine prajita cu miere pot constitui micul
dejun sau cina perfecta!
Compoturile cu fructe sau fructele coapte sunt si ele o varianta permisa de desert.
Adaugă comentariu