
CARNEA
Iată motivele pentru care nu ar trebui să excluzi carnea din meniu: este o sursă nemaipomenită de proteine, fier şi zinc. Iar unele studii desfiinţează teoria conform căreia carnea ar favoriza dezvoltarea cancerului dacă este consumată cu măsură.
Cu bune şi rele
Nu numai că este cea mai importantă sursă de proteine, fier şi fosfor, dar aceste substanţe sunt şi mai uşor asimilate din carne decât din alte alimente. Spre exemplu, 100 g de ficat conţin aproximativ 6.000 mcg de fier, comparativ cu morcovii, care nu oferă mai mult de 325 mcg la acelaşi gramaj.
În plus:
● persoanele care nu consumă deloc carne nu-şi pot asigura necesarul de proteine din alte surse şi pot deveni anemice din cauza lipsei de fier;
● vei resimţi mai rar senzaţia de foame după o masă care include carne;
● întăreşte imunitatea, sistemul muscular şi oasele;
● carnea de peşte este cea mai sănătoasă, fiind bogată în omega 3.
Fără excese!
Carnea grasă şi cea roşie în special, consumate zilnic, pot aduce prejucidii în timp, mai ales din cauza conţinutului de grăsimi „rele“. Care se depun pe pereţii vaselor de sânge. Pur şi simplu, organismul uman nu este pregătit genetic să proceseze cantităţi mari de proteină animală, unele din efecte fiind: constipaţie, colită, alergii sau boli de inimă.
Studiile demonstrează că persoanele cele mai sănătoase sunt acelea care includ în dieta lor atât produse din carne, cât şi multe fructe şi legume, care compensează absenţa fibrelor din conţinutul nutriţional al cărnii.
Ştiai că…?
Din cauza aditivilor şi nu numai, carnea de pui pe care o găsim astăzi în magazine conţine de două ori mai multă grăsime decât ar fi normal.
Adaugă comentariu