Blog

Alimente interzise, dar bune pentru sanatate (prima parte)

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
Guliver/Thinkstock
Unii ar băga mâna-n foc pentru beneficiile lor, alţii le-ar interzice cu desăvârşire.
519280265.jpg

BEREA

 

Se pare că o halbă de bere pe zi poate proteja împotriva infarctului chiar mai eficient decât vinul roşu. Asta, pentru că berea conţine vitamina B6, care previne formarea unor substanţe nocive organismului responsabile de apariţia bolilor cardiovasculare. 

 

 

Alte beneficii

Folosită de mii de ani, berea are efect antioxidant, este bogată în fosfor, potasiu, magneziu şi seleniu. În plus, o halbă pe zi:

● reduce semnificativ riscul de formare a pietrelor la rinichi;

● previne îmbolnăvirea de diabet de tipul II;

● conţine siliciu şi fitoestrogeni care protejează oasele, micşorând riscul de osteoporoză;

● diminuează efectele nocive ale expunerii la raze X;

● drojdia de bere încetineşte procesul de îmbătrânire şi are efect regenerator asupra celulelor.

 

 

De unde vin reţinerile?

Pentru că, exact ca în cazul vinului, mulţi profită de calităţile berii folosindu-le drept scuză pentru consumul exagerat. S-a demonstrat că trei sau patru cutii pe zi îţi pot afecta profund vederea, băutorii înrăiţi fiind supuşi unui risc de şase ori mai mare de orbire odată cu înaintarea în vârstă. 

 

Stiai? 100 ml de bere conţin maximum 50 kcal. 

 

Ingredient-minune

Berea nu se consumă doar ca atare. Dacă vrei să încerci o reţetă inedită şi uşor de preparat, găteşte pulpe de pui în bere în loc să foloseşti reţeta tradiţională. Vor fi mai fragede şi extrem de gustoase.

Facebook Comments

Taguri

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE