Secretul unei tarte constă în aluatul perfect. Astăzi vă oferim rețeta lui Gordon Ramsey.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente:
- 250 g unt la temperatura camerei
- 180 g zahăr tos
- 3-4 păstăi vanilie
- 2 ouă mari, bătute
- 500 g făină albă simplă
- 1/2 linguriță sare de mare fină
Modalitate de preparare:
- Cu ajutorul unui mixer electriv, bateți untul și zahărul până devine cremos, dar nu pufos.
- Despicați păstăile de vanilie și râcâiți semințele.
- Adăugați-le în amestecul de unt.
- Cu robotul la viteză mică, încorporați treptat ouăle.
- Opriți robotul o dată sau de două ori pentru a curăța pereții vasului.
- Cerneți făina cu sarea. Cu robotul pornit la cea mai mică viteză, adăugați făina în 3 sau 4 etape.
- De îndată ce amestecul se leagă într-un aluat grunjos, opriți robotul.
- Adunați aluatul și răsturnați-l pe o suprafață ușor pudrată cu făină.
- Frământați-l scurt cu mâinile până devine omogen, nu exgareați însă cu frământatul.
- Împărțiți-l în 3-4 porții și împachetați-l în folie alimentară.
- Lăsați-l să se odihnească în frigider 30 de minute înainte de a-l întinde, congelând porțiile de care nu aveți nevoie.
- Înainte de a-l întinde, frământați din nou aluatul foarte ușor.
- Asta îl va ajuta sa nu crape la întindere.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu