
Cum alegi însă aluatul potrivit pentru o tartă cu fructe? Sau care este cel mai bun aluat de casă pentru o tartă cu cremă de vanilie ori cu ciocolată? Sau îți dorești să pregătești pentru cină o tartă sărată, dar care este aluatul potrivit? Iată mai jos trei aluaturi de casă pentru tarte nemaipomenite.
Aluat de casă pentru tarte sarate sau quiche-uri
Se mai numește și pâte brisée. Pentru a pregăti acest aluat, ai nevoie de făină și unt foarte rece în proporție de 2:1, gălbenuș sau apă rece și un praf de sare. Ingrediente: 250 g făină, 125 g unt rece, 1 gălbenuș sau trei linguri cu apă rece și un praf de sare. Amestecă untul tăiat cubulețe cu făina până obții o textură nisipoasă, apoi adaugă gălbenușul sau apa. Înfoliază aluatul obținut în folie și dă-l la rece jumătate de oră.
Aluat de casă pentru tarte dulci
Se mai numește și pâte sucrée. Ingredientele pentru a obține acest aluat sunt: 300 g făină, 200 g unt rece, 100 g zahăr, 2 gălbenușuri și un praf de sare. Amestecă untul tăiat cubulețe cu făina până obții o textură nisipoasă, apoi zahărul, gălbenușurile și sare. Înfoliază aluatul obținut în folie și dă-l la rece o oră.
Aluat de casă pentru tarte cu fructe, cu cremă de vanilie/ciocolată
Se mai numește și pâte sable, este foarte fin și rafinat. Pentru a-l pregăti, ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 g făină, 125 g unt, 1 ou, 80 g zahăr tos, 40 g făină de migdale, sare. Aluatul se pregătește la fel ca pâte sucrée.
Adaugă comentariu