1. Preincalziti cuptorul la 190 de grade.
2. Pentru amestec: Amestcati faina cu migdalele pisate. Puneti untul si 100 g de zahar demerara, apoi mixati. Lasati deoparte.
3. Curatati, taiati in sferturi si indepartati cotoarele merelor si ale perelor. Taiati merele feliute ceva mai mari, apoi puneti toate fructele intr-un vas termorezistent, adaugand restul de zahar si 5 linguri de apa.
4. Puneti amestecul uscat peste fructe si presarati fulgii de migdale. Dati prajitura de fructe la cuptor pentru 50-60 de minute sau pana cand amestecul incepe sa clocoteasca. Serviti cald sau rece, cu frisca, daca va place.
Poza principala
Galerie foto
4 pere
2 mere
150 g zmeura
Pentru amestec:
200 g faina
100 g migdale macinate
150 g unt
125 zahar demerara
o mana de fulgi de migdale
Daca nu gasiti nici macar zmeura congelata, puteti folosi orice alte fructe de padure sau chiar prune. Important este ca prajitura sa fie un pic acrisoara si de o consistenta diferita decat a perelor si a merelor.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu