1. Curăță ananasul. Începe prin a tăia câte un capac în partea de jos (la bază) și de sus (în partea cu frunzele. Apoi așază-l pe verticală și cu un cuțit cu lama subțire curăță-i coaja. La final, feliază-l cât de subțire dorești.
2. Într-un castronel, amestecă mierea cu scoțișoara, un praf de sare, un strop de vanilie și foarte puțin rom, cât să dilueze puțin glazura.
3. Trece fiecare felie de ananas prin amestecul dulce și pune pe grătarul încins foarte bine. Ține 1-2 minute pe fiecare parte, cât să capete o crustă apetisantă.
4. Servește cu muguri de pin trași într-o tigaie sau alături de o cupă de înghețată (de vanilie ori lămâie).
Truc. Ananasul copt are solzii gălbui la culoare, este mai greu și are un miros intens. Iar dacă poți smulge ușor o frunză din mijloc, dacă iese ușor, ananasul este sigur copt.
Sugestie. Pentru un gust picant, adaugă în amestecul pentru glazură un strop de chili.
1 ananas proaspăt
3-4 linguri cu miere
¼ linguriță cu scorțișoară
muguri de pin
esență de vanilie
rom
sare
Adaugă comentariu