Dacă ai un ananas, noi avem o rețetă care te va captiva.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 75 g zahăr tos
- 150 ml apă
- 1 legătură mentă
- 1 ananas mare, bine copt
- 30 g fulgi de cocos deshidratat, rumeniți
Modalitate de preparare:
- Pune zahărul într-o cratiță, adaugă apa și amestecă la foc mic până când zahărul se dizolvă în totalitate.
- Mărește focul și lasp siropul să fiarbă, apoi adaugă menta, oprește focul și lasă siropul să se infuzeze, pe măsură ce se răcește.
- Taie ananasul în 8 bucăți și înlătură partea dură din centrul acestuia.
- Încinge grătarul, pune ananasul pe grătar și lasă-l să se frigă 2-3 minute pe fiecare parte până când se rumenește.
- Lasă ananasul să se răcească.
- Curăță ananasul de coajă, apoi taie pulpa friptă în bucăți și pune-le într-un castron.
- Înlătură menta și apoi toarnă siropul infuzat peste ananas.
- Ține totul la rece până servești.
- Repartizează ananasul în boluri individuale și toarnă deasupra sirop infuzat.
- Presară cu nucă de cocos rumenită și servește.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu