Povești

Descopera bucuriile copilariei alaturi de Anca Lungu

Anca Lungu sau Prinţesa Polonic, prezentatoare Observator la Antena 1, ne vorbește despre copilărie, fiica sa și delicioasele dulcețuri.
_mg_9548.jpg

1. Care sunt pentru tine cele mai importante bucurii ale copilăriei?

Cele mai frumoase amintiri și cele mai mari bucurii ale copilăriei au gust și miros, iar lista e lungă: de la cozonacii bunicii Elvira, până la clătitele cu magiun ale bunicii Adriana, toate merită amintite și retrăite din când în când. 

2. Copiii de astăzi mai au parte de aceste bucurii?

Nu știu alte mame cum sunt, dar eu voi face tot posibilul ca fetița mea, Natalia, să nu rateze nici unul dintre aceste gusturi. 

3. Care din bucuriile copilăriei tale nu ai vrea sa le lipsească astăzi copiilor tăi?

Pe lângă gusturile minunate n-aș vrea să le lipsească nici mersul cu tălpile goale prin iarbă, nici aerul curat de la țară, nici jocurile în aer liber. 

4. Astăzi preferi dulceața din comerț sau preferi să o prepari tu acasă?

Nici nu-mi amintesc când am cumpărat ultima dată dulceață din comerț. Pe lângă faptul că îmi place să o pregătesc în casă, mama și bunica au grijă și ele în fiecare an să umple câteva rafturi din cămara mea. 

5. Mama ta avea un mod special de a prepara dulceața / ce anume făcea ca acest proces să fie unul deosebit pentru tine?

Tot ce pregătește mama e special din simplul motiv că e pregătit cu multă dragoste și numai din fructe culese din livada noastră. Când eram mică îmi plăcea enorm să stau lângă ea în bucătărie când făcea dulceață. Număram de zeci de ori borcanele și le verificam din oră în oră să văd dacă s-au răcit. Mama le așeza fierbinți sub o plapumă și le lăsa acolo până a doua zi. 

6. Cum o ajutai pe mama ta la prepararea dulcețurilor? / Care era partea în care te implicai cel mai mult (spălare, curățare sau degustare)?

Eram specialistă în scoaterea sâmburilor și evident, în degustare! 

7. Ce dulcețuri prepari pentru cei dragi și cât de des? Ai un secret doar al tău / un fel aparte de a prepara dulceața?

Soțul meu e înnebunit după dulceața de afine, iar mie îmi place mult dulceața de zmeură, așa că am grijă să nu ne lipsească nici una dintre cele două tipuri din cămară. Pe lângă dragoste și răbdare, noul meu secret se numește Gelfix de la Dr. Oetker

8. Ce tip de Gelfix preferi?

Prefer Gelfix 3:1pentru că în felul acesta pot pune mult mai puțin zahăr în dulceață și știm cu toții că o cantitate prea mare de zahar nu e deloc recomandată. 

9. Care este dulceața preferată a fiicei tale?

Natalia e prea mica săse bucure de dulcețuri, însă sunt sigură că va deveni fan. Abia aștept să-i pregătesc primele clătite cu magiun.

10. Cei dragi te ajută în bucătărie la prepararea dulcețurilor / cum faci ca aceste momente să fie savurate de cei dragi cel puțin la fel de mult precum sunt dulcețurile pe care le prepari?

Ștefan e întotdeauna alături de mine în bucătărie și mă ajută enorm. În cazul dulceții începe prin a cumpăra cele mai gustoase fructe și apoi ne împărțim sarcinile. Dacă facem dulceață de caise, de exemplu, el scoate sâmburii, iar eu tai fructele. Totul se împarte la 4 mâini în bucătăria noastră.

 

Anca Lungu

Facebook Comments

Taguri

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE