1. Pune supa de pui si sucul de lamaie pe foc. Dupa ce da in clocot, adauga andivele si lasa-le 10 minute. Da deoparte, scoate andivele pe un prosop de hartie si preseaza ca sa elimini lichidul.
2. Rumeneste baconul pana devine crocant si taie-l felii.
3. Unge o tava de copt cu unt si aranjeaza andivele intr-un singur strat.
4. Topeste 1-2 linguri de unt intr-o oala mica, adauga faina si amesteca 1-2 minute. Da deoparte si toarna treptat laptele amestecand.
5. Pune din nou pe foc si amesteca pana incepe sa fiarba. Pune bucatile de branza de capra facuta firimituri, indeparteaza de pe foc si amesteca impreuna cu mustarul pana se omogenizeaza. Asezoneaza.
6. Toarna sosul peste andive si presara firimituri uscate de paine si feliile de bacon. Pune la cuptorul incins timp de 15 minute pana devine auriu.
7. Serveste cu salata.
2 cani de supa de pui sau apa
1-2 linguri de suc de lamaie
4 andive
250 g de bacon
Pentru sos
1-2 linguri de unt, plus extra pentru ungere
1 lingura de faina
1 cana de lapte
100g de branza de capra
1 lingura de mustar
Sare si piper negru
3 linguri de firimituri uscate de paine
Multumesc.