- Curățați anghinarele eliminând capătul și învelișul exterior.
- Scoateți miezul cu grijă.
- Puneți o oală cu apă la fiert iaăr când aceasta atinge punctul de fierbere, adăugați anghinarele și lăsați-le să fiarbă pentru 15-20 de minute.
- Scoateți-le și lăsați-le cu partea goală în jos pentru a elimina excesul de apă.
- Tocați cimbru cât mai mărunt și cașcavalul cuburi.
- Căliți-le într-o tigaie la foc mic.
- Adăugați smântâna și amestecați până când se topește cașcavalul și începeți să obțineți un sos caifelat.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și adăugați gălbenușul și amestecând continuu încorporați parmezanul ras, cimbrul și migdalele.
- Umpleți anghinarele cu această cremă obâinută și așezați-le într-un vas termorezistent.
- Presărați 1-2 linguri de parmezan pe deasupra.
- Intorduceți vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-15 mintue.
- Serviți preparatul cald.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 8 anghinare
- 5 crenguțe cimbru
- 50 ml smântână dulce
- 2-3 linguri ulei măsline
- 100 g cașcaval
- 1 gălbenuș
- 5-6 linguri parmezan ras
- 1 mână migdale măcinate
Aperitiv cald și cremos ideal pentru startul unei petreceri.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu