Home » Promo » Antibioticele din cămară
Promo

Antibioticele din cămară

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Pentru infecțiile apărute mai ales iarna, pe fondul răcelilor care s-au agravat, dar și pentru alte tipuri de complicații infecțioase, consultă-ți cămara! Plantele te pot ajuta!
antibiotice_camara.jpg

Cu cât foloseşti mai des antibiotice împotriva feluritelor bacterii, cu atât mai mult acestea devin mai… deştepte şi învaţă să se ferească de ele. De aici, şi explicaţia faptului că prea multe astfel de medicamente administrate unui individ au până la urmă un efect contrar: devin lipsite de efect. Nu acelaşi lucru se întâmplă cu plantele administrate în locul antibioticelor. Acesta au de cele mai multe ori, pe lângă efectul antibacterian, şi efect antiinflamator sau dezinfectant etc.

 

Anasonul

Uleiul esenţial conţinut are efect antibacterian şi e un bun expectorant. Este eficient în bronşite şi faringite. Este contraindicată administrarea suplimentelor de fier concomitent cu anasonul.

Cum se prepară: infuzie – ½ linguriţă cu seminţe proaspăt măcinate la o cană cu apă clocotită; laşi acoperit zece minute,

Cum se ia: bei câte o cană de două ori pe zi. 

 

Utilizari uluitoare ale… usturoiului

 

Salvia

Conţine taninuri şi flavonoide ce-i conferă efect antibacterian. Are efect în faringită şi împotriva infecţiilor cavităţii bucale. 

Cum se prepară: gargară – 6 linguri cu frunze uscate la 1 litru de apă clocotită. Laşi la infuzat zece minute şi strecori.

Cum se ia: faci gargară de mai multe ori pe zi.

 

Arnica

Combate diverse bacterii, şi ciuperci. Este eficientă în tratarea infecţiilor uşoare ale pielii. Nu se aplică niciodată în jurul ochilor şi al gurii, fiindcă poate produce alergii.

Cum se prepară: infuzie – două linguriţe de flori la o cană cu apă clocotită, laşi zece minte acoperit, apoi strecori.

Cum se administrează: comprese – infuzia se foloseşte rece, pe comprese aplicate de mai multe ori pe zi pe locul infectat.

 

Scorţişoara

Distruge bacteriile care provoacă diareea.

Cum se prepară: infuzie – o linguriţă cu pulbere la două căni cu apă clocotită. Laşi acoperit zece minute.

Cum se ia: câte o cană cu ceai călduţ înainte de masă. 

 

Merişorul

Proantocianinele şi fructoza conţinute împiedică bacteriile să se instaleze în tractul urinar. Efectul se produce cam la două ore după ce a fost băut şi durează până la zece ore. Sucul de merişor previne și formarea cariilor.

Cum se prepară: se zdrobesc fructele şi se strecoară.

Cum se ia: suc proaspăt şi nediluat, un pahar pe zi. 

 

Plante care scad glicemia

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.