1.Pentru piure, taie cuburi un kg de cartofi și pune-i la fiert în apă cu sare. Scurge-i de apă, dar n-o arunca pe toată. Prepară piureul din cartofii fierţi și zdrobiţi, unt, lapte, un praf de sare și un pic din apa în care au fiert, astfel încât să obţii o pastă groasă.
2.Fierbe cartofii ramasi și morcovii întregi, lasă-i să se răcească și taie-i cubuleţe. Fierbe și mazărea, pune-o alături de cartofi, morcovi și porumbul de la conservă. Adaugă maioneza, potrivește gustul de sare și amestecă cu grijă, astfel încât să nu zdrobești legumele.
3. Începe montarea antreului: pune două linguri cu piure într-un inel de bucătărie, apoi două cu umplutură şi deasupra alte două linguri cu piure. Presează foarte puţin şi scoate cu atenţie inelul modelator. Decorează cu felii de ou fiert şi măsline şi serveşte cu drag!
1,5 kg cartofi
2 morcovi
100 g mazăre congelată
100 g porumb
3 linguri cu maioneză
100 ml lapte
2 linguri cu unt
sare
Pentru ornat
1 bucată de ou fiert
măsline fără sâmburi
Adaugă comentariu