1.Se ung bucatile de antricot cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie, cate 4-5 minute pe fiecare parte.
2.Cand sunt gata, se toarna vinul sec si se lasa un sfert de ora sa se evapore. Se toarna supa, se presara rozmarin si se mai lasa pe foc zece minute. Se strecoara sosul.
3.Pentru sosul de rodie, se caramelizeaza zaharul, se adauga otetul si sucul de rodie. Se lasa pe foc cinci minute si apoi se adauga sosul de carne strecurat.
4.Se incinge untul si se soteaza legumele taiate bastonase. La final, se adauga un praf de sare si piper.
5.Se servesc feliile de antricot pe pat de legume sotate, cu mult sos, bobite de rodie si menta proaspata tocata fin.
6.Truc: Pentru a obtine sucul de rodie, se spala fructul si se preseaza pe o suprafata mai dura de cateva ori, pana se simte cum bobitele se sparg, iar interiorul devine moale. Se cresteaza cu un cutit ascutit si se scurge lichidul intr-un pahar.
4 felii de antricot de oaie
2-3 morcovi
1 ţelină
10 g unt
1 rădăcină de pătrunjel
ulei de măsline
1 pahar cu vin roșu
1 supă de legume
2-3 linguri cu unt
2 rodie
rozmarin
50 g zahăr brun
3 linguri cu oțet
sare
piper
mentă
rozmarin
Adaugă comentariu