Ultimele pregătiri pentru masa de Paște, iar noi îți venim în ajutor cu o rețetă ce nu poate lipsi de pe masa ta.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4-6
Ingrediente:
- un antricot de miel cu 8 coaste
- 2 bucăți mușchi de miel din zona gâtului ( 250 g)
- 3 fire rozmarin proaspăt
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță muștar Dijon
- oțet din vin alb
- 300 g roșii cherry
Modalitate de preparare:
- Tăiați în două antricotul de miel, asezonați cu sare și piper, apoi puneți carnea în tigaie cu puțin ulei de măsline.
- Picurați ulei peste mușchiul de miel și asezonați-l.
- Întoarceți antricoatele, apoi adăugați în tigaie cele 2 bucăți de mușchi.
- Rumeniți capetele cărnii și întoarceți fiecare bucată atunci când este cazul, astfel încât să se rumenească pe toate părțile.
- Alegeți frunzele de pe 3 fire de rozmarin și puneți-le într-un mojar, cu un praf de sare și piper.
- Curățați usturoiul, adăugați-l în mojar și zdrobiți totul bine.
- Puneți în mojar și muștarul Dijon, câteva linguri de ulei de măsline și puțin oțet de vin alb.
- Amestecați.
- Verificați dacă mielul este rumenit peste tot, apoi transferați-l într-o tavă de friptură.
- Scurgeți toată grăsimea din tigaie, apoi puneți-o pe sursa de foc pentru a prepara sosul.
- Întindeți peste miel amestecul din mojar și așezați deasupra roșiile păstrate pe chiorchine.
- Amestecați astfel încât totul să se impregneze cu condimente.
- Presărați sare și puneți tava în cuptorul preîncălzit, pe raftul de sus la 220 de grade, timp de 15 minute.
- Întoarceți antricoatele la jumătatea timpului.
- Când timpul s-a scurs, scoateți carnea din cuptor și lăsați-o să stea 1 minut să se odihnească.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu