Se apropie Paștele dar și chiar dacă nu s-ar apropia, această rețetă propusă de Jamie este o adevărată călătorie culinară.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4-6
Ingrediente:
- 2 antricoate de miel cu câte 8 coaste, fără grăsime
- o nucșoară întreagă pentru ras
- 1 linguriță chimion măcinat
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 lămâie
Modalitate de preparare:
- Pe o bucată de hârtie care nu absoarbe grăsimea, așezată pe o planșetă, puneți bucățile de carne și tăiați-le în jumătate, astfel încât să obțineți 4 antricoate de miel.
- Plasați în cuptor o tavă pentru friptură și încingeți-o la 220 grade.
- Crestați rapid în zigzag suprafața fiecărei bucăți, apoi radeți fin deasupra 1/2 nucșoară și presărați chimion, boia și cimbru.
- Frecați antricoatele ca să se îmbibe cu arome, apoi puneți-le în tigaia încinsă, cu un strop de ulei de măsline.
- Aruncați hârtia.
- Rumeniți carnea pe toate părțile timp de 5 minute, întorcând-o din când în când.
- Verificați dacă este gata carnea și când s-a rumenit transferați-o în tava încinsă, cu oasele în sus și puneți tava în cuptor pe raftul de sus.
- Lăsați-o aproximativ 15 minute dacă doriți o friptură mediu făcută sau ceva mai mult dacă o doriți foarte bine făcută.
- După 7 minute întoarceți antricoatele.
- Scoateți tava din cuptor, întoarceți încă o dată carnea, scuturați tava și presărați sare.
- Plasați tava din nou în cuptor pentru câteva minute.
- Scoateți tava și lăsați antricoatele să se odihnească pe un tocător.
- Serviți cu pătrunjel tocat, felii de lămâie și garnitură de legume.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu