1.Spală bine carnea, șterge-o cu un șervet absorbant, bate-o ușor, după care tai-o în fâșii și stropește-o cu ulei de măsline. Lasă-o la rece o oră să se frăgezească puțin.
2.Rumenește apoi carnea în tigaie la foc potrivit. Scoate-o pe o farfurie, iar în grăsimea rămasă călește ceapa cu usturoiul zdrobit. Stinge cu sosul de roșii și vinul. Pune foaia de dafin și lasă să dea în câteva clocote.
3.Adaugă bucățile de carne rumenite și amidonul dizolvat în puțină apă rece. Stoarce deasupra portocala și mai lasă să dea în câteva clocote. La final, aromatizează cu sare și oregano. Servește fierbinte cu puțină coajă de portocală deasupra.
Foto: Photoland/Photocuisine
500 g antricot de vițel
500 ml vin roșu
1 ceapă
2 căței de usturoi
200 ml sos de roșii
50 g amidon
1 portocală
1 linguriță cu zahăr
1 foaie de dafin
ulei de măsline
oregano
sare
Adaugă comentariu