Home » Aperitiv picant

Aperitiv picant

1. Călește ceapa în ulei. Adaugă carnea tocată. Presară un praf de sare și stropește cu puţină apă călduţă. Lasă să se înăbușe bine. Condimentează cu puţin cimbru și pătrunjel.

2. Cerne făina. Fă în mijloc o gropiţă în care pune sare și drojdia dizolvată într-o ceșcuţă cu apă și zahărul.

3. Frământă și toarnă puţin câte puţin apă, până obţii un aluat elastic. La sfârșit, adaugă uleiul și frământă.

4. Împarte aluatul în bucăţi egale și modelează grămăjoare. Întinde lipiile și pune umplutura de carne. Pliază pe jumătate și coace-le în cuptor.

 

Plăcintă-aperitiv

Poza principala

aperitiv_mic.jpg

400 g carne de berbecuț (sau de vită)

2 cepe

cimbru uscat

pătrunjel

ulei

sare

piper

 

pentru aluat

700 g făină

drojdie proaspătă cât o nucă

1 linguriță cu zahăr

1 ceşcuţă cu ulei

apă cât cuprinde

1/2 linguriță cu sare

 

Chec aperitiv cu legume

Pentru o seară cu prietenii, la un pahar cu bere, aperitivele picante sunt numai bune de servit, gustoase și sățioase.
Numar de portii
6
Calorii
420
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE