1. Călește ceapa în ulei. Adaugă carnea tocată. Presară un praf de sare și stropește cu puţină apă călduţă. Lasă să se înăbușe bine. Condimentează cu puţin cimbru și pătrunjel.
2. Cerne făina. Fă în mijloc o gropiţă în care pune sare și drojdia dizolvată într-o ceșcuţă cu apă și zahărul.
3. Frământă și toarnă puţin câte puţin apă, până obţii un aluat elastic. La sfârșit, adaugă uleiul și frământă.
4. Împarte aluatul în bucăţi egale și modelează grămăjoare. Întinde lipiile și pune umplutura de carne. Pliază pe jumătate și coace-le în cuptor.
Poza principala
Galerie foto
400 g carne de berbecuț (sau de vită)
2 cepe
cimbru uscat
pătrunjel
ulei
sare
piper
pentru aluat
700 g făină
drojdie proaspătă cât o nucă
1 linguriță cu zahăr
1 ceşcuţă cu ulei
apă cât cuprinde
1/2 linguriță cu sare
Pentru o seară cu prietenii, la un pahar cu bere, aperitivele picante sunt numai bune de servit, gustoase și sățioase.
Numar de portii
6
Calorii
420
Facebook Comments
Adaugă comentariu