1. Pregăteşte marinata din oţet şi un litru şi jumătate de apă, o linguriţă de sare şi una de zahăr. Dă în clocot şi apoi ia de pe foc.
2. Toacă mărunt varza, dă prin răzătoarea ceapa, morcovul, dovlecelul şi presară o linguriţă de sare şi una de zahăr, acoperă şi lasă să se împrietenească jumătate de oră.
3. Scoate cotoarele şi seminţele de la ardei, spală-i bine, apoi lasă-i să se scurgă. Umple fiecare ardei cu amestecul de varză și legume şi aşază-i în borcane. Printre ei pune câte o crenguţă de mărar, o linguriţă cu boabe de muştar, câteva boabe de muştar şi felii de hrean.
4. Toarnă peste ardei marinata, leagă borcanele şi fierbe-le bain-marie pentru 20 de minute, apoi lasă-le să se răcească învelite în cârpe.
credit foto: Photoland/Profimedia
1 kg de ardei gras
1 kg de varză
500 ml oţet
1 ceapă
1 morcov
1 dovlecel
1 linguriţă cu zahăr
4 rădăcini de hrean
boabe de muştar
boabe de piper
crengute de mărar
sare
Adaugă comentariu