1. Spală ardeii, șterge-i cu un șervet, taie cotorul și scoate cu grijă seminţele. Opărește-i un minut în apă fiartă cu un praf de sare.
2. Scoate-i într-un castron, lasă-i acoperiţi zece minute, apoi curăţă-i de coajă.
3. Separat, zdrobește brânza și amestec-o bine cu un ou bătut, pătrunjelul tocat și un praf de chili. Umple ardeii cu acest amestec.
4. Trece-i prin făină, apoi prin oul rămas, iar la final, prin pesmet. Rumenește- i rapid în ulei pe ambele părţi. Scoate-i pe hârtie absorbantă și servește-i fierbinţi.
Sugestie. La prăjit, înlocuieşte uleiul cu unt aromat cu cimbru, salvie, usturoi sau busuioc.
Poza principala
Galerie foto
4 ardei capia
2 ouă
300 g brânză telemea
1 legătură de pătrunjel
1-2 lingură cu făină
1-2 lingură cu pesmet
chilli
ulei
Rețeta bulgărească de ardei prăjiți te va cuceri prin simplitatea ei, dar și prin gustul său deosebit.
Numar de portii
4
Calorii
395
Facebook Comments
Adaugă comentariu