1. Spală ardeii capia, taie-le cotorul şi scoate-le seminţele, apoi mai trece-i printr-un jet de apă şi lasă-i la scurs, cu gura-n jos, pe un şervet de hârtie.
2. Taie ardeiul gras galben în cubuleţe, după ce l-ai curăţat, toacă şi ce a rămas pe lângă codiţă de la ardeiul capia. Toacă la fel roşiile, ceapa şi castraveţii. Pune totul într-un castron şi amestecă cu tonul bine scurs (de preferat în suc propriu) şi asezonează, după gust, cu sare, zeamă de lămâie, ulei şi frunze de valeriană rupte, frunză cu frunză.
3. Cu acest amestec umple ardeii şi aşază-i cu gura în sus, într-o cratiţă. Lasă acesti ardei umpluti la rece cel puţin jumătate de oră înainte să-i serveşti pentru a da timp ingredientelor să-şi împrumute aromele.
8 ardei capia
2 castraveţi
1 ardei gras galben
1 ceapă roșie
3 roşii
2 cutii cu ton
frunze de valeriană
zeamă de lămâie
ulei
sare
[…] 4: Pune ardeii umpluti intr-un vas de yena si baga-i la cuptor cam 45 de minute, pana se […]