
Cunoscut mai ales pentru reacţia naturală care apare la contactul dintre capsaicină, substanţa iritantă ce face diferenţa între ardeiul iute şi cel dulce, şi ţesuturile organismului, ardeiul are multe calităţi.
Leac din cap până-n picioare
Prin uscare, această legumă se transformă într-un veritabil vraci. Apelează cu încredere la şiragul de ardei iute din cămară în caz de:
Dureri.
Pisează bine 20 de ardei iuţi şi pune-i la borcan cu 200 ml de alcool de 50º pentru zece zile. Filtrează preparatul prin tifon şi aplică-l, cu ajutorul compreselor, pe zona afectată de lombosciatică sau reumatism 20 de minute, zilnic, până dispar durerile.
Afecţiuni ale sistemului circulator.
Topeşte pe foc un pachet cu unt; adaugă cinci linguri cu ardei iute pisat şi fierbe-l câteva minute, amestecând continuu. Ia de pe foc, lasă un pic la răcit şi toarnă în recipiente, pe care le păstrezi la rece. Alifia rezultată este ideală pentru activarea circulaţiei sangvine periferice.
Afecţiuni bucale.
Vindecă rănile din zona gingiilor şi îndepărtează abcesele. Trebuie doar să pui praf de ardei iute pe periuţa de dinţi când îţi cureţi dantura.
Adaugă comentariu