Aripioare de pui cu verdețuri

  1. Curățați aripioarele. Spălați-le și condimentați-le cu sare și piper.
  2. Păstârnacul se taie bastonașe.
  3. Într-un mojar, pasați cu pistilul usturoiul, pătrunjelul, cimbrul uscat, coriandrul, boiaua și 1 linguriță cu sare.
  4. Pasați bine, până când obțineți o pastă.
  5. Adăugați muștarul, uleiul, zeama de lămâie și coaja de lămâie. Amestecați până la omogenizare. 
  6. Curățați și opăriți verdețurile.
  7. Scurgeți-le de excesul de apă.
  8. Într-o tavă de cuptor, împrăștiați  aripioarele împreună cu păstârnacul.
  9. Adăugați amestecul obținut din mojar.
  10. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
  11. Țineți tava până când aripioarele se rumenesc.
  12. Serviți cu verdețurile opărite și condimentate cu sare și piper după gust sau cartofi copți.

 Credit foto: Fotolia/ Peteers 

Poza principala

aripioare_de_pui_cu_verdeturi.jpg

  • 20 aripioare pui
  • 500 g verdețuri ( spanac, leurdă, urzici, stevie ) 
  • 500 g păstârnac
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță coriandru uscat
  • 1 linguriță boia ardei dulce
  • 1 lămâie
  • 2 căței usturoi
  • 70 ml ulei 
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură muștar
  • sare
  • piper
Combină aceste aripioare lipiciose la cuptor cu o garnitură de verdețuri pentru o cină echilibrată.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE