- Curățați aripioarele. Spălați-le și condimentați-le cu sare și piper.
- Păstârnacul se taie bastonașe.
- Într-un mojar, pasați cu pistilul usturoiul, pătrunjelul, cimbrul uscat, coriandrul, boiaua și 1 linguriță cu sare.
- Pasați bine, până când obțineți o pastă.
- Adăugați muștarul, uleiul, zeama de lămâie și coaja de lămâie. Amestecați până la omogenizare.
- Curățați și opăriți verdețurile.
- Scurgeți-le de excesul de apă.
- Într-o tavă de cuptor, împrăștiați aripioarele împreună cu păstârnacul.
- Adăugați amestecul obținut din mojar.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
- Țineți tava până când aripioarele se rumenesc.
- Serviți cu verdețurile opărite și condimentate cu sare și piper după gust sau cartofi copți.
Credit foto: Fotolia/ Peteers
Poza principala
- 20 aripioare pui
- 500 g verdețuri ( spanac, leurdă, urzici, stevie )
- 500 g păstârnac
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță coriandru uscat
- 1 linguriță boia ardei dulce
- 1 lămâie
- 2 căței usturoi
- 70 ml ulei
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lingură muștar
- sare
- piper
Combină aceste aripioare lipiciose la cuptor cu o garnitură de verdețuri pentru o cină echilibrată.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu