1. Spală bine aripioarele, taie-le vârfurile, apoi taie-le în două şi pune-le într-un bol mare, în care torni toate ingredientele pentru marinată. Amestecă puţin, chiar cu aripioarele, ca să se acopere cu totul de marinată. Lasă-le 2-3 ore.
2. Scoate aripioarele şi pune-le în tava de copt, cu 1 cană de apă şi marinată strecurată, în părţi egale. Toarnă deasupra bulionul desfăcut în puţină apă rece.
3. Presară usturoiul tocat fin şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 40 de minute sau până se auresc frumos.
4. Stropeşte-le din când în când cu sosul din tavă. Serveşete-le fierbinţi, cu sos de roşii alături sau cu garnitură de cartofi, legume sau orez.
Sugestie: Ies foarte gustoase şi zemoase şi pe grătar, dacă foloseşti din cel cu capac. Condiţia este ca în suportul grătarului să pui apă şi marinată în părţi egale.
1 kg aripioare de pui
2 linguri bulion
2 fire de usturoi verde
ulei
Pentru marinată:
1 cană cu vin
1 linguriţă de sare grunjoasă
1 linguriţă cu miere
1 linguriţă boia iute de ardei
1 linguriţă rasă piper negru măcinat
Adaugă comentariu