1.Spală bine bucata de carne şi pune-o la fiert în apă cu un praf de sare, atât cât să acopere carnea cu doua degete. Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă apoi mocovii, ceapa tăiată în sferturi, foile de dafin, boabele de ienibahar şi un praf de sare.
2.Imediat ce carnea s-a desprins de pe os, opreşte focul şi strecoară zeama. Păstrează 750 ml într-un castron.
3.Separat, rupe carnea în bucăţi mai mici, morcovii taie-i în cubuleţe, iar măzărea fierbe-o separat.
4.Hidratează foile de gelatină în 200 ml supă, după care storce-le bine şi adaugă-le peste supa păstrată şi încălzită. Amestecă uşor până se dizolvă.
5.Într-o formă dreptunghiulară, tapetată cu folie, aşază bucăţile de carne, cubuleţele de morcov şi boabele de mazăre. Toarnă deasupra supa amestecată cu gelatina. Lasă să se răcească, după care ţine la frigider câteva ore sau până a doua zi.
6.Răstoarnă aspicul pe un platou şi îndepărtează cu grijă folia. Taie-l în felii potrivit de groase.
credit foto: Photoland/Profimedia
1 pulpă de curcan
3 morcovi
1 ceapă mare
100 g mazăre congelată
9 foi de gelatină
2 foi de dafin
4 boabe de ienibahar
sare
Adaugă comentariu