1. Acoperă o tavă de chec sau cozonac cu o folie de plastic alimentară, apoi unge cu unt topit şi aşază felii de şuncă pe fundul tăvii şi pe margini, astfel încât feliile să cadă peste ele, unge cu unt topit şi dă la frigider.
2. Înmoaie gelatina într-un vas, în puţină apă rece. Păstrează două felii de şuncă şi restul taie în cuburi mici, la fel şi caperele, iar salata fideluţă (păstrează 2-3 frunze). Amestecă totul cu crema de brânză, adaugă un praf de sare şi gelatina.
3. Pune jumătate din acest amestec în tavă şi dă la frigider pentru 15 minute. Taie piersicile în felii groase de un deget şi înveleşte-le în bucăţi de şuncă porţionate pe măsură şi apoi într-o frunză de salată.
4. Pune aceste rulouri în tavă şi toarnă restul de amestec de brânză, acoperă totul cu şunca ce cădea peste marginile tăvii, unge cu puţin unt topit şi dă la frigider cel puţin 3 ore înainte de servire.
credit foto: Photoland/Profimedia
Salata Caesar cu pui si bacon
400 g şuncă afumată feliată subţire
2 linguri cu capere
100 g piersici din compot
40 g foi de gelatină
400 g cremă de brânză
2 linguri cu unt
Câteva frunze de salată
Sare
Salata cu pui si ciabatta
Adaugă comentariu