1.Curăţă sparanghelul, taie-l, iar partea lemnoasă pune-o la fiert în apă cu sare. Când este aproape fiert, adaugă vârfurile.
2.Înmoaie gelatina în 100 ml de apă, timp de cinci minute. Adaugă ușor supa fierbinte și amestecă până când se dizolvă gelatina.
3.Pregătește două boluri și toarnă în ele câteva linguri cu gelatină. Lasă la răcorit, timp în care păstrezi restul de gelatină la bain-marie.
4.Pune felii de ou fiert și bastonașe de sparanghel (vertical). Acoperă cu restul de gelatină și lasă la rece. Servește aspicul răsturnat pe farfurii decorate cu salată.
10 fire de sparanghel
Sparanghelul se păstrează cam patru zile în frigider, învelit în șerveţele înmuiate în apă, iar în congelator, până la șase luni.
5 ouă
500 ml supă de legume
20 g gelatină
sare
Adaugă comentariu