Home » Blog » Avocado, fructul-medicament. Ce nutrienți și beneficii are?
Blog

Avocado, fructul-medicament. Ce nutrienți și beneficii are?

avocado

E gustos, hrănitor și te ajută să combați o mulțime de afecțiuni. De aceea, ar fi bine să-l incluzi în meniul tău săptămânal!

Originar din Mexic, fructul de avocado este supranumit „unt vegetal“ grație compoziției sale bogate în grăsimi benefice (75% nesaturate), antioxidanți, proteine și fibre. Consumat cu regularitate, previne bolile cardiovasculare, atacul cerebral și hipertensiunea și s-a demonstrat că are un rol pozitiv în reducerea colesterolului.

Este ideal pentru copii

Avocado n-ar trebui să lipsească din meniul celor mici, în combinație cu alte fructe și legume. El conține vitaminele A, B1, B2, B3, B6, E, K, fosfor, zinc, fier, cupru, magneziu și de 35 % mai mult potasiu decât bananele. Tocmai de aceea el regenerează și stimulează creșterea.

Încearcă: Supă rece de avocado cu castravete, rețeta lui Gordon Ramsey

Protejează împotriva cancerului

Un alt atu al fructului de avocado este conținutul de acid oleic, care se găsește și în uleiul de măsline. Fiind una dintre cele mai sănătoase grăsimi, acesta previne formarea celulelor canceroase și reprezintă un nutrient celular de excepție.

Fructul fertilității

Chiar denumirea de avocado provine din limba aztecilor și semnifică „testicul“, cu referire nu doar la formă fructului, ci și la proprietățile sale sexual-energizante. Și femeile aztece consumau mult avocado, despre care se spune că încurajează formarea sarcinii, fiind un adevărat imbold al fertilității pentru ambele sexe.

Activ împotriva diabetului

Avocado conține numeroși aminoacizi esențiali pentru organism, cicatrizează și ajută la refacerea țesutului conjuctiv și, în plus, este folosit deja în studii pentru prevenirea și atebuarea diabetului.

Încearcă: Salată de paste cu avocado și pui la grătar

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE