Revista Practic în bucătărie

Avocado, fructul sănătăţii

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Poate că până acum l-ai ocolit, însă, după ce-i vei afla beneficiile, îl vei trece cu siguranţă pe lista ta de cumpărături.
avocado.jpg

Cercetările au descoperit calităţi nebănuite ale acestui fruct. Cea mai uimitoare este legată de capacitatea acestuia de a combate cancerul de sân şi de prostată. Şi asta nu e tot!

 

Supa-crema de avocado

 

Avocado este o sursă importantă de potasiu, un mineral care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Tot el scade colesterolul rău. Aportul corect de potasiu te protejează de boli de inimă sau de accident vascular cerebral.

 

Are grijă de sănătatea ochilor

Dintre fructe, avocado conţine cea mai mare cantitate de luteină carotenoidă, o substanţă care protejează cataracta şi ajută la prevenirea altor boli de ochi care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

 

Te menţine tânără şi sănătoasă

Avocado conţine glutation, un antioxidant extrem de important, despre care cercetatorii spun că are un rol destul de mare în prevenirea îmbătrânirii, a cancerului şi bolilor de inimă.

 

Rezervor natural de vitamina E

Este o sursă excelentă de vitamina E, extrem de importantă pentru întărirea organismului în faţa bolilor şi infecţiilor.

 

Salata de avocado cu chorizo

 

 

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE