Baclava

1. Dă nuca prin mașina de tocat, apoi amestec-o cu o cană cu zahăr, pesmet și scorţișoară. Desfă câte două foi de plăcintă, unge-le cu puţin ulei și așază un strat de nucă.
2. Procedează la fel cu restul de foi și nucă. Lasă tava la rece 30 de minute, apoi, cu un cuţit ascuţit, taie baclavaua în pătrate sau triunghiuri potrivite. Din zahărul rămas și apă, fierbe un sirop. Toarnă jumătate în tavă, iar restul pune-l după ce se rumenesc foile.
3. Dă tava cu baclava la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Ai grijă să n-o lași prea mult! Baclavaua trebuie să fie foarte însiropată, nu uscată.
 
Poza principala

baclava_mica.jpg

1 pachet foi de placintă
700 g zahăr
5 linguri cu ulei
3 linguri cu pesmet
1 l apă
400 g miez de nucă
 
Un desert pe placul tuturor mai ales in zilele de post.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE