Baclava grecească

1.Amestecă migdalele cu nucile, pesmetul, scorțișoara și zahărul. Separat, amestecă untul cu uleiul.

2.Ia patru foi de aluat și unge-le cu amestecul de unt.Așază-le într-o tavă unsă.

3.Presară deasupra amestecul de nuci și acoperă cu alte patru foi de aluat unse. Repetă operațiunea până termini ingredientele.

4.Taie baclavaua grecească cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit și coace la 150 grade (la foc mic) pentru 90 de minute.

5.Pentru sirop, fierbe apa cu zahărul, adaugă zeama de lămâie și fierbe pentru 8 minute. Adaugă mierea și mai lasă pe foc două minute. Dă deoparte și adaugă apa de trandafiri sau vanilia.

6.Toarnă siropul fierbinte peste baclavaua răcită și lasă cel puțin 4-5 ore să se întrepătrundă aromele, apoi o poți servi.

 

Truc. Nu pune baclavaua grecească la frigider. Las-o într-un loc răcoros.

 

Baclava sărată

Poza principala

baclava_greceasca_fotolia_47660061_subscription_xl.jpg_c__fotolia_47660061_subscription_xl.jpg_c_elzbieta_sekowska_-_fotolia.com_mica.jpg

75 g migdale zdrobite

375 g nuci măcinate

500 g aluat filo

75 g pesmet

100 g zahăr tos

½ linguriță cu scorțișoară

125 ml unt topit

125 ulei de rapiță

coajă rasă de lămâie

 

pentru sirop:

400 g zahăr

340 g miere

500 ml apă

1 lingură cu apă de trandafiri (sau esență de vanilie)

sucul și coaja de la o lămâie

 

Baclava

Delicioasă, dar și cu multe calorii, rețeta de baclava grecească es un adevărat festin.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE