1. Căleşte ceapa într-o lingură și jumătate cu ulei. Adaugă varza murată, scursă şi tocată mărunt. Presară sare, zahăr, piper. Amestecă toate ingredientele. Stinge cu vin şi lasă la foc acoperit timp de 30 de minute până scade. Taie baconul bucăţi mici, căleşte şi adaugă peste varză. Amestecă. Lasă să se răcească. Bate ouăle cu smântâna şi adaugă pătrunjelul.
2. Unge o tavă de copt (22×26 cm) cu uleiul rămas. Împarte foitajul în patru. Aşază primul strat de aluat, toarnă o treime din compoziţie, apoi sosul de smântână. Presară brânza rasă. Repetă procedura până termini ingredientele.
3. Peste ultimul strat de baclava întinde smântâna rămasă şi presară brânza. Coace 10 minute la cuptorul preîncălzit (la 200 °C). Redu temperatura la 175-180 °C şi coace în continuare 30 minute până devine aurie.
credit foto: Photoland/Profimedia
500 g varză murată
400 g aluat foitaj
250 g smântână
120 g bacon
100 ml vin alb
90 g brânză tare
2 ouă
1 ceapă
2 linguri cu ulei
2 linguri cu pătrunjel tocat
2 lingurițe cu zahăr brun
Sare, piper măcinat
Adaugă comentariu