1.Frământă un aluat din făină, zahăr, drojdie dizolvată în apă călduţă și ulei. Lasă la rece 30 de minute, apoi întinde o foaie cam de 1 cm grosime
2.Între timp, taie ceapa mărunt și călește-o în ulei. Adaugă varza murată tocată fideluţă și scursă. Lasă pe foc să se înăbușe. Pune un praf de sare și, din când în când, stropește cu apă călduţă.
3.Adaugă morcovul ras, puţin piper și cimbru. Lasă câteva minute pe foc, apoi aromatizează cu verdeaţa tocată fin.
4.Întinde aluatul și pune în mijloc umplutura răcorită. Ridică marginile astfel încât să acoperi o parte din umplutură. Așaz-o cu grijă într-o tavă unsă și tapetată cu făină. Coace-o la cuptor, la foc moderat, 45 de minute.
ulei
1 legătură de pătrunjel
1 varză murată
1 ceapă
3 morcovi
piper
sare
Pentru aluat
1 drojdie
50 ml ulei
100 ml apă
1 zahăr
300 g făină
sare
Adaugă comentariu