1.Taie codițele bamelor, dă-le sub un jet de apă rece și pune-le 10 minute în apă clocotită în care ai pus oțetul și o linguriță rasă cu sare. Pune-le apoi în sită, la scurs.
2.Bate ouăle cu trei linguri cu făină în care ai adăugat un praf de sare și de piper. Taie bamele în două sau trei părți, dacă sunt mai lungi, tăvălește-le prin făină și apoi dă-le prin amestecul de ou.
3.Prăjește-le rapid în ulei fierbinte și scoate bamele pane pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime. Servește-le imediat.
Poza principala
Galerie foto
500 g bame (proaspete sau congelate)
2-3 ouă
100 g făină
2 linguri cu oțet alb
Sar
Piper
Ulei pentru prăjit
Servește bamele pane alături de o maioneză cu usturoi sau un sos de roșii picant și vei fi uimită de această gustare rapidă.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu