
Consumată ca atare, imediat după decojire (se oxidează foarte repede), face bine în multe afecţiuni. Lista „darurilor“ pe care le oferă acest fruct e impresionantă, dar există şi câteva precauţii de care să ţii cont.
Pro
-Consumul unei banane pe zi ajută la neutralizarea acidului gastric, creând o peliculă protectoare pe pereţii stomacului.
-Conţinutul mare de potasiu o recomandă în toate afecţiunile sistemului nervos, dar şi în reglarea tensiunii arteriale.
-Banana poate fi consumată de persoanele care au frecvente alergii la alimente – conţine aminoacizi cu proprietăţi antihistaminice.
-Conţine triptofan, care stimulează serotonina (hormonul stării de bine).
Contra
-Banana are cele mai multe calorii dintre toate fructele (circa 100 kcal/100 g).
-Pentru că are un conţinut ridicat de zaharuri, nu este recomandată în diabet sau în curele de slăbire.
-Este absolut contraindicată într-un regim anticolesterol sever.
Adaugă comentariu