Vegetarian & vegan

Bascute cu branza si gem

Text
Bascute cu branza si gem
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
bascute_de_branza_cu_gem_mg_0551_.jpg

Ingrediente

500 g făină
25 g drojdie
1 linguriță zahăr
250 ml lapte
1 plic zahăr vanilinat
3 linguri miere
1 ou
1 gălbenuș
sare
coaja rasă de la 1 lămâie
100 g unt

Ingrediente – umplutură și decor

250 g brânză dulce
2 ouă
50 ml frișcă lichidă
1 plic zahăr vanilinat
2 linguri miere
200 g gem de prune
50 ml rom
1 linguriță scorțișoară
50 g biscuiți măcinați
100 g alune
1 lingură ulei pentru tavă

Mod de preparare

Din drojdie, 2 linguri făină, zahăr și 4 linguri lapte călduț, faci o maia pe care o lași să crească timp de 20 de minute. Cerni într-un castron făina, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua, laptele călduț, mierea, aromele, oul și gălbenușul frecat cu sare. Frămânți aluatul, încorporând treptat untul topit. Îl lași să crească la cald, timp de o oră.

Pentru umplutură, amesteci brânza cu frișca, un ou, mierea și zahărul vanilinat. Macini fin biscuiții și îi încorporezi în gem împreună cu scorțișoara și romul.

Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 1 cm și tai cercuri cu diametrul de 10 cm. Din aluatul rămas, modelezi suluri subțiri, pe care le împletești câte două și le așezi pe marginea cercurilor. Întinzi în mijloc umplutura cu brânză și pui o linguriță cu gem.

Ungi băscuțele cu ou bătut și presari alune măcinate. Le coci în tava unsă, timp de 35 de minute, la foc mijlociu.

 
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE