Home » Bastonașe cu cașcaval

Bastonașe cu cașcaval

1.Înmoaie drojdia în două linguri cu apă călduță împreună cu zahărul și lasă la cald, să se umfle puțin. 

2.Amestecă toate ingredientele,iar la final, încorporează făina cernută, puțin câte puțin, până obții un aluat care nu se lipește de mâini.

3.Lasă aluatul să crească o jumătate de oră, apoi rupe bucăți din el și modelează suluri subțiri.

4.Unge-le cu gălbenuș bătut cu o lingură cu apă, pune sare de mare pe ele și coace-le, la foc mic, până devin crocante.

SUGESTIE. Transformă bastonașele într-un antreu surpriză pentru invitați: taie fâșii de șuncă ori bacon și unge-le pe o parte cu cremăde brânză amestecată cu mărar și ceapă. Pe aceeași parte unsă, așază un capăt al bastonașului cu cașcaval și rulează cu atenție (ca pe steag).

 

Crochete picante

Poza principala

fotolia_22716289_subscription_xl-c_frog_974_-_fotolia.com_mica.jpg

200 g făină

100 g cașcaval ras

1 ou + 1 gălbenuș

1 linguriță cu drojdie uscată

100 ml apă

½ linguriță cu zahăr

½ linguriță cu boia dulce

1 linguriță rasă cu sare

 

Crocheţele cu șuncă

 

Pentru serile in compania prietenilor, pregateste din timp reteta de bastonașe cu cașcaval.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.