1.Înmoaie drojdia în două linguri cu apă călduță împreună cu zahărul și lasă la cald, să se umfle puțin.
2.Amestecă toate ingredientele,iar la final, încorporează făina cernută, puțin câte puțin, până obții un aluat care nu se lipește de mâini.
3.Lasă aluatul să crească o jumătate de oră, apoi rupe bucăți din el și modelează suluri subțiri.
4.Unge-le cu gălbenuș bătut cu o lingură cu apă, pune sare de mare pe ele și coace-le, la foc mic, până devin crocante.
SUGESTIE. Transformă bastonașele într-un antreu surpriză pentru invitați: taie fâșii de șuncă ori bacon și unge-le pe o parte cu cremăde brânză amestecată cu mărar și ceapă. Pe aceeași parte unsă, așază un capăt al bastonașului cu cașcaval și rulează cu atenție (ca pe steag).
200 g făină
100 g cașcaval ras
1 ou + 1 gălbenuș
1 linguriță cu drojdie uscată
100 ml apă
½ linguriță cu zahăr
½ linguriță cu boia dulce
1 linguriță rasă cu sare
Adaugă comentariu