1.Pentru aluat, amestecă toate ingredientele şi frământă până obţii un aluat omogen şi ferm. Întinde (sau presează cu palmele) aluatul în tava tapetată cu hârtie pergament şi coace 20-25 de minute. Lasă să se răcească în tavă.
2.Pentru cremă, topeşte în baie de aburi untul şi adaugă apoi toate ingredientele. Amestecă pe foc mic până capătă culoarea caramelului (durează cam 10-12 minute). Când consideri că este gata, toarnă peste aluat şi lasă să se răcească.
3.Pentru glazură, pune ciocolata şi untul într-un vas pe baie de aburi. Când s-a omogenizat, toarnă peste stratul de caramel. Când s-a răcit forte bine, poţi tăia prăjitura cu caramel după dorinţă. Pentru a-ţi fi mai uşor, foloseşte un cuţit cu lama mai lungă şi foarte subţire.
125 g unt
60 g zahăr
175 g făină
Pentru cremă
250 g unt
125 g zahăr
4 linguri cu miere
400 g lapte condensat
Pentru glazură
250 g ciocolată
15 g unt
Adaugă comentariu