Aperitive, salate, sosuri

Baton energizant

Text
Baton energizant
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
baton_energizant_img_2592.jpg

Ingrediente

1 cană migdale înmuiate în apă
1 cană semințe de dovleac crude, înmuiate câteva ore în apă
1 cană semințe de in, înmuiate în 1 și 1/2 cană cu apă
1/3 cană miere de albine
1 lingură scorțișoară
1/2 cană fructe uscate
1/2 cană bucăți de ciocolată neagră
2 linguri de cafea, gata preparată

Mod de preparare

Mărunțești migdalele și semințele de dovleac în robotul de bucătărie. Adaugi peste ele mierea de albine, scorțișoara și amesteci bine. Pui compoziția într-un bol și adaugi semințele de in, fructele uscate și bucățile de ciocolată. Amesteci totul cu o lingură. Deshidratezi timp de 5 ore în aparatul special sau le pui timp de 5 minute la cuptor, pe foc mic, până obții consistența dorită. Dacă preferi batoanele cu un topping de ciocolată, poți să faci repede un sos din: 1 ceașcă unt de cacao, 1 linguriță extract de vanilie, 3 linguri ulei de cocos, 1/3 ceașcă miere de albine și 2-3 linguri de cacao pudră (untul de cocos și cacaua le topești la bain marie). Adaugi 2 linguri de cafea pentru a-i da un plus de savoare și un gust deosebit.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE