Revista Practic în bucătărie

Bautura ideala pentru vara

Sursa
www.femeia.ro
Foto
Shutterstock
Uneori bem de placere si pretindem ca o facem de sete. Insa multe lichide ingrasa, iar altele provoaca si mai multa sete.
bautura_ideala_pentru_vara.jpg

Vara, setea iti da tarcoale non-stop, iar medicii iti recomanda sa bei minim doi litri de lichide pe zi, pentru a-i asigura corpului hidratarea de care are nevoie.

Dar trebuie sa stii ca nu orice bautura iti face bine: daca este prea rece, iti irita gatul si nici nu te scapa de sete. Indicat este sa consumi lichide la temperatura camerei, nicidecum cu un pumn de gheata aruncat in pahar.

De asemenea, bauturile alcoolice nu sunt deloc indicate pe timp de caldura, pentru ca ele te deshidrateaza. Cat despre sucurile carbogazoase, stii deja: ingrasa!

Asadar, doua lucruri trebuie sa iei in calcul cand te gandesti ce sa bei ca sa te racoresti:

– daca bei ceva de la gheata, nu te racoresti, ci te incalzesti brusc si transpiri.

– alcoolul te deshidrateaza suplimentar. Berea rece nu e pentru sete, asa cum nu sunt nici bauturile pe baza de cola (de la orice firma) sau orice alt suc acidulat.
 

SOLUTIA?

Ceaiul este foarte racoros, chiar daca il bei cald, si in plus, e sanatos. Iar daca ii adaugi si doua frunze de menta, te revigoreaza pe loc, oricat de toropita ai fi din cauza caldurii.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE